Bistro

Vi hoppas att du kommer äta, dricka och trivas med oss, på småländskt vis. Vår gastronomi är baserad på de allra bästa råvaror. Vi använder såväl klassiska som mer moderna tekniker i vår matlagning.

Vi är stolta över att servera härliga lokala, säsongsbetonade råvaror noggrant utvalda och tillagade av våra kockar. Svamp, älgkorv, krispig ekologisk kål från Botulf, liksom sill och ostar från lokala mejerier är bara några av våra favoriter. Och såklart härligt färskt bröd från vårt eget bageri, Bröd & Sovel.

Smaklig spis!

// Vännerna på PM & Vänner Bistro

Close

Filosofi

En plats där affärer möter nöje och gastronomin tillsammans med kultur står i centrum
Läs mer

Trots de hårdarbetande smålänningarnas något asketiska hållning så är PM Bistro en prima högborg för njutning där både jantelagen och måttligheten är vida bannlysta!  En chic och stilren miljö där den orubbliga gastronomin är knytpunkten för både kulturella och affärsmässiga sammankomster.

Bistron kan närmast liknas ett virtuellt hopkok av trendkänsliga och hippa Brooklyn kryddat med en dos pompös fransk bistro med ofrånkomliga rötter i Smålands djupa skogar.

Dess livliga ambiance och jazziga toner inbjuder direkt till att ge sig hän en perfekt sammansatt, skakad eller rörd kreation om det inte är läge för en uppfriskande coupe de Champagne medan man spanar in menyn och ödmjukt studerar bibeln som vinlistan har kallats av vallfärdande vinälskare.

Vare sig man siktar på hemlagade isterband med en redig stor stark eller går all in med syndigt blodig entrecôte med ankfettsfriterade frites, tryffelmajonäs och ett välförtjänt stort glas med djupröd, parfymerad, silkeslen Pomerol, så kan man vara säker på att vännerna på PM ser till att man trivs och vareviga detalj klaffar.

Close
Close

Bistromeny

"Olika tillfällen kräver olika menyer, därför erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga väl utvalda av mig och mina kollegor" Anders Lauring, Kökschef
Läs mer

Lunch vecka 22 - Serveras måndag - onsdag & fredag 11.30 -13.30

KÖTT
Helstekt kotlettrad med tomatrisotto smaksatt med lagrad prästost, serveras med sallad på zucchini,
ruccola samt gremolata
169 kr

FISK
Stekt kolja med primörmorötter och spenat, serveras med citronmarinerad sticklök, dillsvängd färskpotatis samt romsås
169 kr

VEG
Tomatrisotto med stekta primörer och lagrad svensk hårdost, serveras med sallad på zucchini och ruccola samt gremolata
159 kr

Vänligen notera att PM & Vänner Hotel är en kontantfri hotell och restaurangupplevelse.

Vid önskan om specialkost som ej är kopplad till allergi eller annan
medicinsk orsak kommer en avgift på 20 kr läggas på priset ovan.

Om du har några allergier, vänligen meddela oss

Glöm inte heller att du som har köpt vår miljövänliga matlåda på Bröd & Sovel
alltid har 10 % rabatt på lunchen vid take-away

Lördagslunch 31 maj - Serveras från 12.00

Menu

Sparrissoppa med kallrökt lax från Pålsson i Klasamåla och handpillade räkor sant röstade hasselnötter och vattenkrasse

Helstekt flankstek med sallad på tomater från Orelund, isad lök och örtvinaigrette, serveras med friterad färskpotatis och rostad vitlöksemulsion

Två rätter 349 kr
Endast varmrätt 249 kr

Med reservation för slutförsäljning

MENU À LA CARTE - SERVERAS MÅNDAG-LÖRDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Gillardeau N°6 45 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 399 kr / 25 gram 795 kr

Hälleflundra gravad med fänkål och rosépeppar, serveras med variation på primörgurka och syrliga rädisor samt
Hallands Siren från Kvibille Mejeri och mynta från vårt växthus 299 kr

Stekt vit sparris AAA med färsk stenbitsrom, rostade hasselnötter samt hollandaise och vårens örter från skog och trädgård 279 kr

Inkokt svensk färskpotatis smaksatt med libbsticka från växthuset, serveras med
grön sparris från Vinslöv, picklad schalottenlök samt varm emulsion på potatis och
varmrökt sik från Pålsson i Klasamåla 269 kr

PM:s råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna smaksatt med årets första ramslök från Öland och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr

 

VARMRÄTTER

Öppen ravioli med sotad grön sparris från Vinslöv och vårens primörer med
quinoakrisp, serveras med spansk körvel och sparris-smörsås 289 kr

Friterad kolja med sallad på spenat från Solmarka Gård, blekselleri,
picklad silverlök och marinerad grön tomat, serveras med grillad citron, Sauce Tartare med
dragon från vår trädgård och husets pommes frîtes 429 kr

Halstrad lax från Färöarna med sotad grön sparris från Vinslöv
och picklade omogna jordgubbar, serveras med svensk färskpotatis och ramslöks-hollandaise 439 kr

Vårkyckling från Munka-Ljungby med sotad hjärtsallat och primörgurka, serveras med
inlagd rabarber och tomat picklad med chili från vårt växthus samt vit sparris-emulsion
smaksatt med parmesanost 449 kr

Hängmörad svensk ryggbiff från utvalda gårdar, serveras med smörglaserade vårprimörer med ört- och quinoakrisp samt
skysås med ramslökskapris och husets pommes frîtes 545 kr

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och vintertryffel från Périgord 245 kr

PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med kompott på jordgubbar och rabarber, vaniljmousse,
jordgubbsglace, havrecruch och maräng med spansk körvel från trädgården 149 kr

Majblomman, variation på viol med citronbavaroise, lemoncurd och mördegsblomma 169 kr

Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

EN SMAK AV PM – SERVERAS MÅNDAG-SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTT

Stekt vit sparris AAA med färsk stenbitsrom, rostade hasselnötter samt hollandaise och vårens örter från skog och trädgård

eller

Inkokt svensk färskpotatis smaksatt med libbsticka från växthuset, serveras med
grön sparris från Vinslöv, picklad schalottenlök samt varm emulsion på potatis och
varmrökt sik från Pålsson i Klasamåla

 

HUVUDRÄTT

Friterad kolja med sallad på spenat från Solmarka Gård, blekselleri,
picklad silverlök och marinerad grön tomat, serveras med grillad citron, Sauce Tartare med
dragon från vår trädgård och husets pommes frîtes

eller

Vårkyckling från Munka-Ljungby med sotad hjärtsallat och primörgurka, serveras med
inlagd rabarber och tomat picklad med chili från vårt växthus samt vit sparris-emulsion
smaksatt med parmesanost

 

DESSERT

Martinas dessert i glas med kompott på jordgubbar och rabarber, vaniljmousse,
jordgubbsglace, havrecruch och maräng med spansk körvel från trädgården

eller

Majblomman, variation på viol med citronbavaroise, lemoncurd och mördegsblomma

Trerättersmeny 749 kr

Tvårättersmeny 679 kr

Osttillägg 195 kr

Digestive
(PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalda av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe) 199 kr

 

MENU VIN

Tre glas 499 kr, två glas 349 kr

(Utvalda viner från PM:s vinkällare)

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

MENY DAG - SERVERAS MÅNDAG-FREDAG 11.30-17.00 samt lördag 12.00-17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Gillardeau N°6 45 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 399 kr / 25 gram 795 kr

Hälleflundra gravad med fänkål och rosépeppar, serveras med variation på primörgurka och syrliga rädisor samt
Hallands Siren från Kvibille Mejeri och mynta från vårt växthus 259 kr

PM:s råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna smaksatt med årets första ramslök från Öland och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr

 

VARMRÄTTER

Öppen ravioli med sotad grön sparris från Vinslöv och vårens primörer med
quinoakrisp, serveras med spansk körvel och sparris-smörsås 289 kr

Friterad kolja med sallad på spenat från Solmarka Gård, blekselleri,
picklad silverlök och marinerad grön tomat, serveras med grillad citron, Sauce Tartare med
dragon från vår trädgård och husets pommes frîtes 395 kr

Steak Minute 150 g hängmörad ryggbiff med krispig sallat, picklad rabarber och primörgurka samt vit sparrisemulsion smaksatt med parmesanost och husets pommes frîtes 319 kr

Tre sorters småländska isterband med dillstuvad potatis från Stellan, rödbetor, kaprisäpplen,
rödlök och hemrullad senap ”hommage à Magnus” 299 kr

 

DESSERTER

Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och riven tryffel 245 kr

PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med kompott på jordgubbar och rabarber, vaniljmousse,
jordgubbsglace, havrecruch och maräng med spansk körvel från trädgården 149 kr

Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvalt av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

SÖNDAGSMIDDAG - SERVERAS VARJE SÖNDAG FRÅN 17.00

FÖRRÄTTER

Ostron, Gillardeau N°6 45 kr/st

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche eller krispig råraka och klassiska tillbehör 399 kr

Svensk kaviar från Strömsnäsbruk med smörstekt brioche eller
krispig råraka och klassiska tillbehör 10 gram 399 kr / 25 gram 795 kr

Stekt vit sparris AAA med färsk stenbitsrom, rostade hasselnötter samt hollandaise och vårens örter från skog och trädgård 279 kr

Inkokt svensk färskpotatis smaksatt med libbsticka från växthuset, serveras med
grön sparris från Vinslöv, picklad schalottenlök samt varm emulsion på potatis och
varmrökt sik från Pålsson i Klasamåla 269 kr

PM:s råbiff på ytterlår från Hagshultskossorna smaksatt med årets första ramslök från Öland och picklad schalottenlök, serveras med rostade mandlar, mâchesallat, riven Gammelknas-ost samt dijonmajonnäs och husets pommes frîtes
Liten/Stor 259/299 kr

 

VARMRÄTTER

Öppen ravioli med sotad grön sparris från Vinslöv och vårens primörer med
quinoakrisp, serveras med spansk körvel och sparris-smörsås 289 kr

Friterad kolja med sallad på spenat från Solmarka Gård, blekselleri,
picklad silverlök och marinerad grön tomat, serveras med grillad citron, Sauce Tartare med
dragon från vår trädgård och husets pommes frîtes 429 kr

Vårkyckling från Munka-Ljungby med sotad hjärtsallat och primörgurka, serveras med
inlagd rabarber och tomat picklad med chili från vårt växthus samt vit sparris-emulsion
smaksatt med parmesanost 449 kr

 

 

OST & DESSERTER

Tre utvalda ostar med säsongens marmelad och rostat frukt- och nötbröd från Bröd & Sovel 195 kr

Hyvlad Tegel-ost från Almnäs Bruk, serveras med vår egen honung och tryffel 245 kr

PM:s klassiska Crème Brûlée 129 kr

Martinas dessert i glas med kompott på jordgubbar och rabarber, vaniljmousse,
jordgubbsglace, havrecruch och maräng med spansk körvel från trädgården 149 kr

Majblomman, variation på viol med citronbavaroise, lemoncurd och mördegsblomma 169 kr

Husets chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 99 kr

Nygjorda praliner från vårt konditor 35 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 199 kr

 

 

Vänligen notera att vi endast accepterar kortbetalning

Vid allergier eller önskemål om specialkost, vänligen fråga personalen

Close
Close

Blomsterbordet

En unik mötesplats i hjärtat av vårt hus
Läs mer

Vårt blomsterbord – Middag på ett helt nytt sätt!

I direkt anslutning till vår bistro och hotellreceptionen hittar ni dagtid våra florister i deras butik och showroom – Flora!

På kvällstid förvandlas lokalen till en unik plats för middagar. Oavsett om det är med kollegorna,
en bröllopsdag som skall firas eller kanske någon i familjen fyllt jämnt är detta vår mest privata miljö. Här sitter ni bekvämt och njuter av god mat och dryck från vår bistro. Ni har egen servicepersonal som är helt fokuserade på endast ert sällskap under kvällen och för att verkligen få känslan av att ni sitter mitt i en blomsterbutik har våra duktiga florister samma dag dukat bordet fullt med vackert blomster.

Minimumantal för att boka vårt blomsterbord är 8 personer och vi kan bekvämt välkomna upp till 16 gäster.

Aktuell meny Blomsterbordet

Amuse bouche

Stekt vit sparris AAA med färsk stenbitsrom, rostade hasselnötter samt hollandaise och vårens örter från skog och trädgård

Vårkyckling från Munka-Ljungby med sotad hjärtsallat och primörgurka, serveras med inlagd rabarber och tomat picklad med chili från växthuset samt vit sparris-emulsion smaksatt med parmesanost

Martinas dessert i glas med jordgubbs- och rabarberkompott, vaniljmousse, jordgubbsglace, havrecruch och maräng med
spansk körvel från trädgården

895 kr

Osttillägg 195 kr

Tillhörande vinpaket med tre glas 499 kr

 

För bokning och eventuella frågor, vänligen kontakta Samuel Sörgårn
via email samuel@pmrestauranger.se eller via telefon 0470-75 97 29

Avbokningar senare än 48 timmar innan ankomst debiteras med fullt menypris.

Close
Close

Afternoon Tea

Upplev PM & Vänner Atrium och förgyll din lördag med härliga godsaker från vårt hus
Läs mer

Vårt senaste tillskott till vårt hus är PM & Vänner Atrium. En underbar mötesplats i hjärtat av hotellet med FLORA, hotellreceptionen och vår bistro som närmsta grannar. Här serverar vi Afternoon Tea varje lördag med två fasta sittningstider, 13.00 och 15.00. Ta en paus från shoppingen på stan eller passa på att skämma bort någon du håller kär.

Väl på plats kan ni avnjuta smörrebröd, kringlor med marmelad, wienerbröd, pain au chocolate, praliner, ostkaka och mycket mer. Till detta serverar vi ett väl utvalt sortiment av te och önskar man champagne finns även det att beställa.

Pris:
345 kr (445 kr med ett glas champagne)
175 kr för barn under 12 år

Vänligen notera vi inte kan tillgodose önskemål om vegansk kost.
Vid bokning, vänligen meddela eventuella allergier.

Bokning görs enklast via denna länk: Boka bord

Varmt välkomna!

Close
Close

Information Bistro

Läs mer

ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag 11.30 – 22.00
Tisdag 11.30 – 22.00
Onsdag 11:30 – 23.00
Torsdag 11:30 – 23.00 (Vänligen notera: Torsdag 29 Maj öppnar vi kl. 17.00)
Fredag 11:30 – 00.00
Lördag 12.00 – 00.00
Söndag 17.00 – 21.00

KONTAKT

Storgatan 22, 352 31 Växjö
Tfn: +46 (0)470-75 97 10
E-mail: pm@pmrestauranger.se
(Vänligen notera vi ej tar emot bordsbokningar via mail)

Restaurateur och Creative Director:
Per Bengtsson

Executive Chef:
Anders Lauring

Wine Director:
Rubén Sanz Ramiro

Head Sommelier:
Arvid Lundström

Bistro manager:
Samuel Sörgårn 

Food and Beverage manager:
Sebastian Svensson

Sommelier:
Henrik Westin, Tonie Ingvarsson,
Sebastian Svensson & Ulrika Bohman

Close