Fest & Konferens / Fest & bröllop

Fest & bröllop 

 

Bröllop 

Om ni bestämt er för bröllop finns vi med er på hela resan. Vi har lång erfarenhet av att planera större fester och vårt ledord är att ingeting är omöjligt.

Börja er tillställning med en fördrink på någon av våra takterrasser för att sedan gå en trappa
ner till vår festvåning där våra duktiga kockar och servispersonal kan ta emot sällskap upp till
300 personer i våra nyrenoverade lokaler.

Vi finns med i planeringen från första mötet till att kaffe och avec serveras fram på småtimmarna.

Nedan ser ni de två paket vi tagit fram speciellt för bröllop, allt för att underlätta för er. Menyerna anpassas efter årstiderna och kan variera något beroende på tillgång.

Bröllopspaket Classic

Detta ingår;

– Välkomstmingel med cava
– Trerättersmiddag
– Vinpaket
– Bröllopstårta
– Kaffe/Te
– Lokal
– Enklare blomsterdekoration
– Bröllopsdukning 
– Servicepersonal 

Pris: 995 kr inkl moms 
Bröllopspaket PM

Detta ingår;

– Välkomstmingel med Champagne
– Kanapeér 2 st
– Femrätters middag
– Vinpaket
– Bröllopstårta
– Kaffe/Te
– Lokal
– Blomsterdekoration
– Bröllopsdukning
– Vickning
– Servicepersonal 

Pris: 1495 kr 

 

GRILLBUFFÈ 2018

Snart är våren och sommaren här. Vad passar då bättre än vår berömda och omtyckta grillbuffé? Den passar lika bra på jobbets sommaravslutning som på studenten. Vi tänder grillarna antingen hos oss eller hemma hos er. 
Kontakta oss för mer information. 

 

Från Grillen – välj tre alternativ:

Lamm-Souvlaki kryddad med örter från vår egen trädgård

Sötsyrlig kotlettrad från Olinge Gård

Hemstoppad fläskkorv med lagrad ost, bacon och pimentón

Senapsmarinerade kycklingspett

Grillad gemsallad med rostade pinjenötter och lagrad parmesan (VEG)

Råsockergrillad öring med bränd citron

Tillbehör:

PM:s potatissallad med vårlök, kapris och rädisor

Coleslaw med örter från trädgården

Rökta morötter från Solmarka Gård med sockerärtor, ekologisk fetaost samt späda skott

Hel bakad blomkål med brytbönor, grillad purjolök och rostade solrosfrön

Sallad från Sjöviksgård med flädervinaigrette

Dressingar – välj två alternativ:

Hasselnötspesto

Rökt BBQ sauce

Aioli

Vit sparrisemulsion

Dessert – välj ett alternativ:

Ingrids rabarberdessert i glas med citronbavaroise, krispig havre samt italiensk maräng med spansk körvel

Chefkonditor Jon’s chokladdessert i glas med brownie, saltkola och pekannöt

Pris: 325 kr ex moms per person

 

Fest 

Kanske fyller någon jämt, kanske ska ni arrangera en klassåterträff eller har fått i uppdrag att ordna företagets sommarfest? Lugn, vi hjälper dig. Med moderna lokaler som enkelt går att anpassa beroende på antal gäster och gastronomi utöver det vanliga vågar vi lova att er tillställning kommer bli ihågkommen länge.  

Inga förfrågningar är omöjliga för oss och vi hjälper gärna till och planerar upplägget tillsammans med er. Under åren har vi samarbetat med många bra företag och oavsett om ni önskar förslag på underhållning eller funderar över extra ljud och ljus så kan vi förmedla kontakten. 

Nedan finns ett urval av de menyer vi erbjuder för tillfället. Menyerna anpassas efter årstiderna och kan variera något beroende på tillgång.

Fest – snittar/tilltugg
Kökets snittar varierar efter säsong och i dialog med våra leverantörer om vilka råvaror som är bäst för stunden. Vi erbjuder dock alltid tre olika snittar; en vegetarisk, en med fisk eller skaldjur samt en med kött som basråvara.  
90 kr per person ex moms

 

Fest – trerätters middag
Menyförslag 1

Soppa av Botulfs spenat serveras med långbakat ägg från Gårdsby, brässerad kalvbringa, krispig rädisa, rättika samt vinaigrette på brynt rågbröd och örter

Bakad sejrygg, färsk vitkål med krispig fänkål och bakad majrova, serveras med rökt veloutésås samt forellrom

Chefkonditor Jon’s chokladdessert med saltkola, pekannöt och brownie

399 kr per person ex moms

 

Menyförslag 2

Variation av tysk vit sparris serveras med kokt vaktelägg från Lammhult, crudité av rädisa, rimmad fjällröding, marinerad gurka samt vinaigrette av forellrom, fläder och ingefärspärlor 

Kryddstekt tuppbröst från Tockafarmen, hemstoppad tuppkorv kryddad med fjolårets svamplycka och svart tryffel, serveras med vattenkrasse, glacerad gulbeta, sauterad kålrabbi, cremé av vita bönor samt velouté smaksatt med ramslök

Ingrids glasdessert med kompott på vårens rabarber, bavaroise med smak av ängsyra samt krispig havre

445 kr per person ex moms

 

Fest – buffé
En smak av Småland – menyn nedan är ett exempel på hur menyn kan se ut. Vi för ständigt en dialog med våra leverantörer om vilka råvaror som är bäst för säsongen och kan därför byta ut vissa rätter.

Sallad med långsamt varmrökt makrill och färsk vitkål lätt syrad med fjolårets fläderskörd, rimmad gurka och dill

Terrine på frigående gris från Olinge Gård med senapscrème

Hemstoppad korv på tupp från Dalby smaksatt med fjolårets svampskörd samt svart tryffel

Krispig fänkål med hyvlat päron, buljongkokta linser, senapskål och ädelost

Betor från Solmarka Gård med blekselleri, rostad blomkål och rostade solrosfrön

Rökta morötter från Vassmolösa med sockerärtor, spenat och dragonvinaigrette

Urval av krispig sallad med vinaigrette på honung och kallpressad rapsolja 

Sauce Nobis gjord på ekologiska ägg från Gårdsby

Chefkonditor Jons chokladdessert i glas med brownie, saltkola och pekannöt

395 kr per person ex moms
PM & VÄNNER
x
Hoppa till verktygsfältet