Meny / Á la carte

MENY À LA CARTE  

 

förrätter

Ostron, Fine de Claires N°2 35 kr/st

En liten sked Carelian Caviar, 5 gr. med 2 cl isad Absolut Elyx eller
ett glas champagne alternativt alkoholfritt 249/199 kr

Kalixlöjrom från Br. Perssons i Piteå (30 gr.) med smörstekt brioche och klassiska tillbehör 269 kr

Fröyalax rimmad med citrongräs, serveras med svart rättika från Solmarka Gård och sojaemulsion
samt koriander från vårt växthus och yuzo-vinaigrette 229 kr

Stekt vit sparris med mâchesallat, rostade valnötter, syltad ostronskivling och tryffelvinaigrette
samt varm sparrisemulsion 199 kr

Soppa på Mariannes nässlor från Fyllerydskogen med bakad ekologisk äggula från Gårdsby 
och krispig ankrillette samt krutonger på surdegsbröd och körvel från vår trädgård 189 kr

PM:s råbiff smaksatt med dragon från vårt växthus, cognac och sesam, serveras med
frissésallat och husets pommes frîtes liten/stor 199/249 kr
(tillval: Ostron 35 kr eller Kalixlöjrom 65 kr)

 

varmrätter

Öppen ravioli med variation på Botulfs morötter och gulbetor samt rostad mandel och
luftig sås på lagrad grevéost 229 kr

Stekt nyfångad makrill från Kattegatt, serveras med brandade på rökt sik, marinerad späd gurka
och gulbetor från Solmarka Gård samt dillvinaigrette 279 kr

Ångad torsk från Barents hav med variation på Botulfs morötter och fläderkapris från Odensjö,
syrad lök och en luftig havskräftsås 329 kr

Helstekt lår på primörlamm från slaktaren i Appeltorp med sotad spetskål och kålpuré samt Lyonnaise-potatis med persilja och lammsky 289 kr
(Obs! begränsat antal portioner/kväll)

Stekt kalvrygg och friterad kalvbräss, serveras med terrine på majrova och ramslök samt
en varm emulsion på vit sparris, syltade senapsfrön och jus 325 kr

Hängmörad svensk ryggbiff med krispig mâchesallat, vattenkrasse och bakade gulbetor,
serveras med dragonsmör och husets pommes frîtes 365 kr

 

desserter 

Tre utvalda ostar 159 kr

Crème Brûlée 99 kr

Chefskonditor Jons dessert i glas med kalvdans på mjölk från Odensjö, hjortronkompott
och karamelliserat rågbröd 89 kr

Ingefärskokta päron, serveras med nougatmousse, hasselnötsmaräng och glass på getmjölk från Fröset Gårdsmejeri 139 kr

Helenas havtornstarte med maräng 75 kr

PM:s chokladgâteau (gluten- och laktosfri) 79 kr

Tryfflar och praliner 19 kr/st

PM-pralin och ett glas digestive unikt utvald av våra sommelierer samt en kopp nybryggt kaffe 149 kr

PM & VÄNNER
x
Hoppa till verktygsfältet